De ce Prezentul Perfect?

Mintea englezului functioneaza altfel decat a romanului. Daca intrebam un englez de ce se complica cu inca un timp gramatical cand sunt si asa destule, de ce nu ajung prezentul si trecutul pentru a exprima actiuni trecute si prezente, vom primi o explicatie cat se poate de logica:

Modul in care sunt exprimate actiunile din trecut depinde de legatura pe care acestea o au cu prezentul, si anume:

Daca

-o actiune trecuta are un rezultat in prezent ( I have lost my key.)

-face parte din experienta ta de viata ( She has never been in New York)

-a avut loc atat de recent incat mai are inca ecou in prezent ( The plane has just landed)

-a inceput in trecut dar se continua pana in prezent (We have been waiting for two hours.)

Atunci, pentru un englez, actiunea respectiva nu e considerata nici trecuta, nici prezenta ci Prezent Perfect.

cursuri limba Engleza

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Cursuri Limba Engleza

Artistouch vine de la expresia din limba engleza “have an artist’s touch” prin care descrii pe cineva care face un lucru cu maiestrie, adica este expert in domeniul lui. Am ales aceasta denumire ca simbol al unei “maini de maestru” care “atinge’ fiecare curs al nostru si care te inspira si te motiveaza sa mergi mai departe cu studiul, iar la incheierea cursului sa ramai cu un gand bun, cu o emotie pozitiva despre acea limba pe care o vei relua oricand cu placere.

In ziua de azi, peste tot se cere sa stii cel putin o limba straina de circulatie internationala.

La Artistouch predam atat in grupuri cat si one-to-one cursuri limba engleza, cursuri limba germana, cursuri limba franceza, italiana si spaniola.

De asemenea organizam si pregatire pentru certificari internationale: Cambridge, Ielts, Toefl si avem metode moderne de predare: Curs de engleza pt afaceri “The Business”, Curs de germana bazat pe metoda “Schritte”, “Geni@l”, “Der Grune Max” sau “Ja Klar”.

Avem si cursuri specializate, atat pentru cei are sunt in cautarea de job-uri, cat si pentru cei care vor sa se perfectioneze pentru mediul profesional. Cu “English for job hunting” lucram pe intrebari frecvente si discutii care pot aparea in timpul interviului sau in mediul cotidian de munca.

Noi suntem Artistouch, un centru de limbi straine infiintat in 2008, cu scopul de a aduce un suflu nou in lumea training-ului si educatiei, folosind metode moderne si interactive in timpul cursurilor.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search