Gramatica unei limbi straine

Pentru multe persoane sa vorbesti chiar si in propria limba corect din punct de vedere gramatical este dificil. Cu atat mai adevarat este atunci cand incerci sa vorbesti intr-o limba straina pe care nu o cunosti.

Gramatica: cautarea neincetata a perfectiunii

Sfatul meu pentru cei care vor sa invete o limba straina este, la inceput, sa uite de gramatica in totalitate! Nu trebuie sa o faci o prioritate in procesul tau de invatare. In primele sedinte este bine sa sari peste si sa te obisnuiesti cu fraze uzuale si abia dupa ce ai destula incredere in tine si ai vazut limba vorbita intr-un context real te poti concentra pe gramatica.

Problema apare prin faptul ca gramatica este o poveste fara sfarsit sau, dupa cum am zis, o cautare neincetata a perfectiunii. Foarte greu o sa ajungi sa cunosti gramatica la perfectie datorita faptului ca evolueaza si mereu o sa existe exceptii pe care nu le stiai, verbe neregulate ciudate care te iau prin surprindere etc.

Gramatica unei limbi straine nu te ajuta la inceput

Gramatica este ca un perete intre tine si a vorbi fluent o limba străina. O idee foarte buna este sa incepi cu substantive, verbe, sa le folosesti in propozitii cunoscute si abia dupa ce te-ai obisnuit cu pronuntia si cu limba poti sa pui accentul pe gramatica. In momentul acesta gramatica o sa fie mai logica, nu atat de grea de retinut si o sa stii sa o aplici in cazuri reale!

Gramatica poate fi distractiva

Nu vreau sa se inteleaga gresit, gramatica este una din cele mai importante aspecte ale unei limbi, sta practic la baza acesteia si nu poti sa inveti sa vorbesti o limba straina daca nu dai atentia gramaticii! Inca ma deranjeaza vorbitorii nativi care incurca pe “care” si “pe care” sau pe “doar” si “decat” al limbii romane sau pe “me” si “I” al englezei.

Gramatica este o parte cruciala daca vrei sa vorbesti fluent o limba straina si abordarea gramaticii trebuie sa fie sistematica: iei fiecare regula, vezi de ce se aplica in acea fraza, ce exceptii exista si dupa sa incerci sa creezi noi propozitii si sa o folosesti de cate ori ai ocazia pentru a ti se intipari in minte.

Dar totusi depinde

Desigur, aceasta este doar o opinie si este modul cum eu am invatat sa vorbesc fluent mai multe limbi straine.

Am intalnit si persoane care de la inceput s-au apucat de gramatica si s-au descurcat foarte bine si au ajuns sa vorbeasca fluent acea limba.

Eu am incercat ambele variante si pentru o buna perioada de timp am ajuns sa urasc franceza datorita faptului ca profesorii nu au stiut sa se adapteze stilului meu. Nu pot spune acelasi lucru de profesorii de la ArtisTouch care pun accentul la sedintele private tocmai pe adaptarea stilului de predare in functie de elev!

cursuri limba Engleza

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Cursuri Limba Engleza

Artistouch vine de la expresia din limba engleza “have an artist’s touch” prin care descrii pe cineva care face un lucru cu maiestrie, adica este expert in domeniul lui. Am ales aceasta denumire ca simbol al unei “maini de maestru” care “atinge’ fiecare curs al nostru si care te inspira si te motiveaza sa mergi mai departe cu studiul, iar la incheierea cursului sa ramai cu un gand bun, cu o emotie pozitiva despre acea limba pe care o vei relua oricand cu placere.

In ziua de azi, peste tot se cere sa stii cel putin o limba straina de circulatie internationala.

La Artistouch predam atat in grupuri cat si one-to-one cursuri limba engleza, cursuri limba germana, cursuri limba franceza, italiana si spaniola.

De asemenea organizam si pregatire pentru certificari internationale: Cambridge, Ielts, Toefl si avem metode moderne de predare: Curs de engleza pt afaceri “The Business”, Curs de germana bazat pe metoda “Schritte”, “Geni@l”, “Der Grune Max” sau “Ja Klar”.

Avem si cursuri specializate, atat pentru cei are sunt in cautarea de job-uri, cat si pentru cei care vor sa se perfectioneze pentru mediul profesional. Cu “English for job hunting” lucram pe intrebari frecvente si discutii care pot aparea in timpul interviului sau in mediul cotidian de munca.

Noi suntem Artistouch, un centru de limbi straine infiintat in 2008, cu scopul de a aduce un suflu nou in lumea training-ului si educatiei, folosind metode moderne si interactive in timpul cursurilor.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search