Imbunatatirea ascultarii – Cursuri limba Engleza

Cursuri limba englezaCursuri limba Engleza

1: Încercați o mini-dictare

Găseste un fișier audio, care are si o transcriere. Spre exemplu poti alege podcast-ul de 6 minute BBC in limba engleza. Acesta are o forma audio pentru vorbitorii nativi dar și o transcriere (forma audio nu are un ritm atat de alert, astfel poate fi folosita foarte bine ca si dictare).

Reda primele câteva cuvinte din înregistrare și încearca să scrii exact ceea ce auzi. Reda aceleași cuvinte din nou și din nou, până când ai scris cat de mult ai putut. Apoi treci la pasajul următor. După ce ai terminat, verifica-ți munca cu transcrierea scrisă, și asculta din nou partile pe care le-ai pierdut. Aceasta metoda nu este dintre cele mai usoare, dar chiar functioneaza.

2: Înțelegerea formelor slabe

Atunci când vorbitorii nativi de limba engleză se exprima rapid, folosesc prescurtari pentru multe cuvinte comune. (Folosesc o pronuntie accentuata, atunci cand folosesc cuvantul de unul singur, sau atunci cand doresc sa-l puna in valoare, sa-l sublinieze.)

De exemplu, cuvântul ‘have’ are o pronuntie accentuata / hæv /, dar în mod normal, atunci cand este folosit in conversatii devine: / həv / ,  / əv / sau / v /. Puteți verifica pronuntia unui cuvant prin căutarea acestuia în dicționar.

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search