Imbunatatirea vocabularului – Cursuri limba Engleza

Cursuri Limba EnglezaSă sperăm că esti convins că este o idee bună sa înveti expresii (grupuri de cuvinte), mai degrabă decât cate un singur cuvânt. Dar care este cel mai bun mod de a face acest lucru? Când i-am întrebat pe elevi cum învață vocabularul, ei mi-au raspuns fara sa gandeasca “citind” sau “prin vizionarea TV”. Nu era tocmai raspunsul pe care il cautam, dar… Este adevărat că poți învăța cuvinte noi, vazandu-le adesea când citesti, sau vazandu-le la televizor, insa cred cu tarie că ar trebui să se studieze in adevaratul sens al cuvantului pentru imbogatirea vocabularului.

1: Flashcard-uri

Daca iti plac drumurile lungi in procesul de invatare atunci cea mai buna metoda de a iti imbunatati vocabularul este folosirea flashcard-urilor. Ai posibilitatea să utilizezi flashcard-uri de hârtie (facute de tine sau cumparate) sau un program de calculator flashcard. Eu folosesc Anki. Scrie noul cuvânt in limba engleza (incadrat într-o frază, desigur!) pe o parte a flashcard-ului și fie traducerea în limba materna sau sensul cuvântului în limba engleză pe cealaltă parte. Apoi foloseste flashcard-ul pentru a repeta sau in conversatii. Cel mai bine este sa te uiti la sensul cuvantului și să încerci să-ti amintesti din nou fraza in care era incadrat.

2: Înregistrați cuvintele pe computer sau telefon

Daca esti o persoana care invata bine prin ascultare, urmatoarea metoda de imbunatatire a vocabularului s-ar putea sa-ti vina manusa . Inregistreaza cuvantul (incadrat într-o frază, desigur!), sau sensul cuvantului in limba materna, asteapta cateva secunde, apoi fa acelasi lucru in limba engleza. Reda inregistrarea pentru a repeta. Atentie, folosind aceasta metoda este posibil sa intampini dificultati. Pentru a face lucrurile ca la carte, roaga un cunoscator de limba engleza sa-ti verifice pronuntia.

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search