Imbunatatirea vocabularului (sintagme) – Cursuri limba Engleza

Ce este sintagma?

Cursuri Limba EnglezaO sintagma este un grup de cuvinte care de obicei merg împreună. De exemplu, în limba engleză, spunem de obicei ‘heavy rain’. Este corect gramatical să spunem ‘strong rain’ sau ‘big rain’, dar aceste exprimari vor suna complet ciudat. Un vorbitor nativ de limba engleză nu ar spune niciodata ‘big rain’. În cazul în care utilizezi sintagma  ‘heavy rain’, limba ta engleza va suna mult mai bine și mai natural și va fi mai ușor pentru vorbitorii nativi să te înțeleagă. Sintagmele sunt foarte, foarte importante.

Este foarte dificil sa inveti o listă de sintagme, pentru că există foarte, foarte multe. De fapt, cred că aproape fiecare cuvânt în limba engleză are alte cuvinte cu care formeaza o sintagme. 

Seturile de fraze, diferitele modelari ale verberbelor, și expresiile sunt exemple într-adevăr puternice de sintagme. De exemplu, în limba engleză, spunem ‘get married to someone’.

In limba romana se foloseste ‘cu’ / ‘with’ dupa ‘casatorit’ (lucru care pare cu siguranță mai logic!). Dar acest lucru nu este uzual în limba engleză. Dacă vei invata toată fraza, ‘get married to someone’, atunci nu vei face această greșeală.

Cum sa-ti imbunatatesti sintagmele si folosirea lor

  1. Noteaza-ti sintagmele. Atunci când citești, uita-te la cuvinte care merg împreună. În cazul în care trebuie să scrii despre un subiect, încearca să găsesti un articol de ziar sau un articol de revistă despre acest subiect si uita-te la expresiile pe care jurnalistul le folosește. Vei vedea de multe ori aceleași fraze din nou și din nou. Este o idee bună de a învăța sintagmele.
  2. Foloseste un distionar de sintagme Nu cred că există doar un singur dictionar on-line pentru sintagme. Iti va fi foarte usor sa gasesti unul care sa-ti placa. De asemenea, Oxford Collocations Dictionary este o carte foarte folositoare in acest sens. Poti sa cauti orice cuvânt și vei vedea cu care alte cuvinte este de obicei folosit.
  3. Cand studiezi vocabularul, învata expresii întregi, nu cuvinte unice. De exemplu, este mai bine să înveți mai degrabă ‘to insist on doing something’, decât doar ‘insist’. Dacă ai nevoie să înveți cuvantul ‘effort’, asigura-te că vei invata si ‘make an effort’.

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search