Invatarea unei limbi straine este buna pentru creier

 

Rezultatele cercetărilor efectuate de oamenii de stiinta de la University College din Londra par să fi dovedit că învățarea unei limbi străine este buna pentru creier.Cursuri Limba EnglezaOamenii de stiinta au studiat creierul a 105 persoane, dintre care 80 puteau vorbi o a doua limbă străină. Ei au ajuns la concluzia că învățarea unei limbi străine modifică materia cenușie în creier, în același mod în care exercitarea construiește mușchii.

Creierul uman are capacitatea de a evolua, ca urmare a stimulării – acest process fiind cunoscut sub numele de “plasticitate” – iar acest studiu demonstrează modul în care învățarea limbilor străine poate dezvolta creierul.

Scanările au arătat că densitatea materiei cenușii în cortexul parietal inferior stang al creierului a fost mai mare în cazul bilingvilor decât la cei care nu vorbeau o a doua limba straina. Cum și de ce se întâmplă acest fenomen, nu a fost încă explicat; cu toate acestea, este una dintre multele descoperiri recente care continuă să conducă la același mesaj – învățarea unei limbi străine este buna pentru tine.

Mai mult, cu ajutorul imagististicii prin rezonanţă magnetică (IRM), cercetătorii au constatat că bilingvii îşi folosesc mai eficient creierul, astfel că sunt capabili să treacă mai uşor şi mai repede de la o sarcină la alta şi să le realizeze pe amândouă la fel de bine, spre deosebire de cei care vorbesc o singură limbă.

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search