Cursuri limbi straine

WE DO ORDINARY THINGS…IN EXTRAORDINARY WAYS!

Educatia este initierea in viata spiritului, pregatirea sufletului uman in cautarea adevarului si a virtutii. (Vijaya Lakshmi Pandit)

Am plecat de aici, de la un concept pur, neintinat care ar fi trebuit sa ne duca tot mai aproape de mantuirea sufletului nostru. Dar ce se intampla cu educatia din Romania este dincolo de imaginatie. Antonim cu sistemele de invatamant occidentale, educatia in Romania si metodele de predare sunt ca acum 100 de ani, bazate pe concurenta intre indivizi, pe comunicarea intr-un singur sens (profesor – elev), pe punerea pe un piedestal al profesorului, pe cuprinderea unui volum foarte mare de informatie intr-un timp relativ scurt, pe rigoare, pe sanctionarea elevului, etc. Toate acestea inhiba de fapt libertatea individului de a se dezvolta, de a invata.

Nu imi este indiferenta soarta acestui sistem, sistem in care m-am format si care m-a ajutat sa devin ceea ce sunt astazi. De aceea am inceput schimbarea. Cum as putea sa am pretentia ca vreau sa imbunatatesc sistemul, sa aduc un plus de valoare, daca nu mi-as dori mai intai sa ma schimb eu, sa evoluez, sa cresc, sa ma imping in afara limitelor mele calde de confort, pentru a putea sa ii inspir pe cei cu care au nevoie de mine?

Ce am facut? Am creat un concept. La prima vedere pot parea vorbe mari, insa asta simt eu ca am realizat. Artistouch este un simbol, al unei “maini de maestru” care “atinge”   fiecare curs si care te inspira si te motiveaza sa mergi mai departe cu studiul, dar cel mai important lucru este ca la incheierea cursului sa ramai cu un gand bun, cu o emotie pozitiva si cu dorinta de a te dezvolta continuu.

Cum am facut? In primul rand am inceput prin a-mi adapta metodele de predare la standardele bunului simt, bazandu-ma pe faptul ca fiecare individ are modul si ritmul lui de a invata. Astfel cred cu tarie ca adaptabilitatea este cel mai important atribut pe care l-am dobandit, l-am experimentat si l-am pus in aplicare. Astfel, fiecare elev invata cat poate si cum poate in ritmul sau nativ, urmarind totodata metode noi de imbunatatire si dezvoltare.

Am dat frau liber comunicarii in ambele sensuri, cerand tot timpul feedback de la elevii mei. Astfel stim la orice ora pe ce puncte forte ne bazam si ce avem de imbunatatit. Am schimbat identitatea de “profesor” cu cea de “trainer”, ba mai mult am evoluat la cea de “coach”, starnindu-mi elevii sa vina cu solutii gandite si asumate de ei, invatandu-i cum sa-si monitorizeze rezultatele. Am transformat rigoarea in respect reciproc. De sanctionare nici nu se pune problema deoarece fiecare individ constientizeaza faptul ca este unicul responsabil de nivelul dezvoltarii sale.

Acum ma consider un “antrenor de limbi straine” care ajuta la dezvoltarea personala a fiecarui individ in parte.

Va astept cu mare drag sa-mi calcati pragul, sa bem o ceasca de ceai, cafea sau in cazul copiilor de ciocolata calda si sa va convingeti de cele de mai sus.

Marie-Jeanne Badita – Founder Cursuri-Artistouch

Artistouch vine de la expresia din limba engleza “have an artist’s touch” prin care descrii pe cineva care face un lucru cu maiestrie, adica este expert in domeniul lui.  Am ales aceasta denumire ca simbol al unei “maini de maestru” care “atinge’   fiecare curs al nostru si care te inspira si te motiveaza sa mergi mai departe cu studiul, iar la incheierea cursului sa ramai cu un gand bun, cu o emotie pozitiva despre acea limba pe care o vei relua oricand cu placere. La Artistouch predam atat in grupuri cat si one-to-one cursuri limba englezacursuri limba germanacursuri limba franceza, italiana si spaniola.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search