Uitatul unei limbi straine: de ce si cum sa eviti

Ai investit timp si bani ca sa urmezi, spre exemplu, cursuri limba engleza si acum poti sa o vorbesti la un nivel mai avansat fata de cum vorbeai la inceput, dar ce se intampla mai departe?

Uitatul unei limbi straine

Uiti o limba straina pentru ca nu o mai repeti si dupa cum “ochii care nu se vad se uita” la fel si cu limbile straine. O sa iti ramana in minte unele cuvinte uzuale si poate chiar fraze, dar pronuntia in timp o sa se deterioreze datorita faptului ca nu mai vorbesti. Desigur ca este neplacut dupa ce ai investit in cursuri limba franceza spre exemplu sa uiti ceea ce ai invatat, dar totul depinde de ambitia ta!

Secretul

De fapt nu este un secret atat de mare, totul se rezuma la faptul ca trebuie sa repeti, sa repeti si sa repeti astfel incat limba straina sa ramana mereu proaspata in mintea ta.

Desigur, mereu vei putea sa vi cu scuze ca sa zici ca nu poti sa repeti mereu ceea ce ai invatat, dar adevarul este ca mereu poti sa gasesti modalitati sa folosesti acea limba straina:

  1. Foloseste o rețea sociala la alegere si alatura-te unui grup care vorbeste limba pe care vrei sa o repeti. Obisnuieste-te sa citesti si sa scrii in acea limba fiind un membru activ al comunitatii.
  2. Gaseste un alt prieten care are aceeasi pasiune cu tine si poarta discutii cu el in limba straina pe care ati ales-o.
  3. Obisnuieste-te ca atunci cand te uiti la ceva si gandesti sa o faci intr-o limba straina.
  4. Apuca-te sa citesti o carte.
  5. Urmareste emisiuni de pe YouTube in acea limba ca sa observi diferitele moduri de pronunție.

Noi te ajutam

Organizam, in week-end-uri, intalniri „English with tea and cookies” si “La Francais evec un café et un croissant” tocmai pentru persoanele care vor sa savureze un ceai sau un croissant si in acelasi timp sa mai repete limba straina pe care au invatat-o si nu doresc sa o uite.

cursuri limba Engleza

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Cursuri Limba Engleza

Artistouch vine de la expresia din limba engleza “have an artist’s touch” prin care descrii pe cineva care face un lucru cu maiestrie, adica este expert in domeniul lui. Am ales aceasta denumire ca simbol al unei “maini de maestru” care “atinge’ fiecare curs al nostru si care te inspira si te motiveaza sa mergi mai departe cu studiul, iar la incheierea cursului sa ramai cu un gand bun, cu o emotie pozitiva despre acea limba pe care o vei relua oricand cu placere.

In ziua de azi, peste tot se cere sa stii cel putin o limba straina de circulatie internationala.

La Artistouch predam atat in grupuri cat si one-to-one cursuri limba engleza, cursuri limba germana, cursuri limba franceza, italiana si spaniola.

De asemenea organizam si pregatire pentru certificari internationale: Cambridge, Ielts, Toefl si avem metode moderne de predare: Curs de engleza pt afaceri “The Business”, Curs de germana bazat pe metoda “Schritte”, “Geni@l”, “Der Grune Max” sau “Ja Klar”.

Avem si cursuri specializate, atat pentru cei are sunt in cautarea de job-uri, cat si pentru cei care vor sa se perfectioneze pentru mediul profesional. Cu “English for job hunting” lucram pe intrebari frecvente si discutii care pot aparea in timpul interviului sau in mediul cotidian de munca.

Noi suntem Artistouch, un centru de limbi straine infiintat in 2008, cu scopul de a aduce un suflu nou in lumea training-ului si educatiei, folosind metode moderne si interactive in timpul cursurilor.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

child_hunger_01