Who – whom

Tot de posesiv o sa ne legam si de data aceasta prin who care este pronume subiectiv sau nominativ si whom care este pronume obiectiv (dativ-ul romanesc). Diferenta principala este ca folosesc pe WHO atunci cand ma refer la subiectul actiunii si pe WHOM cand ma refer la obiectul actiunii.

 •  I stepped on Squishy. Daca eu calc pe Squishy el este obiectul si eu sunt subiectul.
 • Aceeasi poveste si la celebra propoziție “I love you”. Eu sunt subiectul si tu, persoana pe care o iubesc, esti obiectul actiunii.

Regula 1

Foloesti pe WHO atunci cand te referi la subiectul actiunii:

 • Who stepped on Squishy?
 • Who loves you?

Regula 2

Folosesti WHOM atunci cand te referi la obiectul actiunii!

 • On whom did you step on?
 • Whom do I love?

Sfat

Incercati sa vedeti cui raspunde intrebarea. Daca raspunsul este he atunci ar trebui sa folosesti WHO , daca raspunde him atunci ar trebui sa il folosesti pe WHOM.

Quiz

 1. Who / whom should we invite to the party?
 2. Who / whom wants icecream?
 3. Who / whom do you trust?
 4. Who / whom let the dog out?
 5. Who / whom do you think you are?

Raspunsuri

1. Whom should we invite…Pentru ca noi suntem subiectul si persoanele invitate sunt obiectele.

2. Who wants icecream? Pentru ca persoana care doreste este subiectul.

3. Whom do you trust? Subiectul esti tu pentru ca te increzi si obiectul este persoana in care te increzi.

4. Who let the dog out? Persoana care a dat drumul la caine este subiectul pentru ca ea a facut actiunea

5. Who do you think you are? Pentru ca tu esti subiectul actiunii care crede ca este cineva.

cursuri limba Engleza

Cursuri limba Engleza , Franceza, Germana, Spaniola si Rusa pentru copii, elevi si adulti. Iti oferim cursuri de limba engleza , franceza sau germana pentru business, examene sau pentru a-ti exersa cunostiintele pe perioada vacantei de vara!

Cursuri Limba Engleza

Artistouch vine de la expresia din limba engleza “have an artist’s touch” prin care descrii pe cineva care face un lucru cu maiestrie, adica este expert in domeniul lui. Am ales aceasta denumire ca simbol al unei “maini de maestru” care “atinge’ fiecare curs al nostru si care te inspira si te motiveaza sa mergi mai departe cu studiul, iar la incheierea cursului sa ramai cu un gand bun, cu o emotie pozitiva despre acea limba pe care o vei relua oricand cu placere.

In ziua de azi, peste tot se cere sa stii cel putin o limba straina de circulatie internationala.

La Artistouch predam atat in grupuri cat si one-to-one cursuri limba engleza, cursuri limba germana, cursuri limba franceza, italiana si spaniola.

De asemenea organizam si pregatire pentru certificari internationale: Cambridge, Ielts, Toefl si avem metode moderne de predare: Curs de engleza pt afaceri “The Business”, Curs de germana bazat pe metoda “Schritte”, “Geni@l”, “Der Grune Max” sau “Ja Klar”.

Avem si cursuri specializate, atat pentru cei are sunt in cautarea de job-uri, cat si pentru cei care vor sa se perfectioneze pentru mediul profesional. Cu “English for job hunting” lucram pe intrebari frecvente si discutii care pot aparea in timpul interviului sau in mediul cotidian de munca.

Noi suntem Artistouch, un centru de limbi straine infiintat in 2008, cu scopul de a aduce un suflu nou in lumea training-ului si educatiei, folosind metode moderne si interactive in timpul cursurilor.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search